Forskning och Innovation

Det finns en stark vetenskaplig koppling mellan mat, näring och hälsa. Därför har vi löpande gjort investeringar inom forskning och innovation (FoI) för att möta behoven hos våra konsumenter och patienter.

Vårt innovationsarbete drivs av engagerade team av forskare och ingenjörer över hela världen. Deras arbete handlar bland annat om att tillgodose näringsbehov, främja tarmhälsa, utveckla robusta recept för säkerställd produktkvalitet och skapa miljövänliga förpackningar. Det omfattar även utvecklingen av digitala lösningar som förbättrar våra produkter och bidrar till bättre hälsa.

Vårt globala nätverk inom FoI är med och formar framtiden

På Danone är innovation inte bara ett mål – det är kärnan i allt vi gör. Med stöd av ett globalt nätverk bestående av 1 700 världsledande experter från över 40 länder omdefinierar vi framtiden för mat, näring och hälsa. Våra globala forsknings- och innovationscenter i Paris-Saclay och Utrecht Science Park står i centrum för våra stora framsteg inom mejeriprodukter, växtbaserade alternativ och Specialized Nutrition (medicinsk nutrition för barn och vuxna).

I våra toppmoderna anläggningar finns framstående laboratorier, pilotanläggningar för småskalig produktion och sociala kök för utvärdering av användarupplevelse. Alla är de designade för att skapa innovationer som lever upp till konsumenternas förväntningar.

Vi driver också sex specialiserade center över hela världen: förpackningsinnovation i Frankrike, precisionsnutrition i Singapore, mejeriteknologi i Spanien, växtbaserad forskning i Belgien och USA samt Specialized Nutrition i Kina. Dessa kompletteras av 55 lokala FoI-enheter som drivs av passionerade forskare inom bioteknik, fermentering, hydrering och nutrition. Tillsammans formar vi en hälsosammare och mer hållbar framtid för både människor och planeten.

Hur vi gör skillnad

Danones forsknings- och innovationsteam arbetar för att skapa banbrytande genombrott som förbättrar hälsa och välbefinnande globalt.

dedikerade till att skapa överlägsna och hållbara produkter som kombinerar näring med fantastisk smak

byggda på vetenskaplig forskning och kliniska bevis

som drar nytta av vår unika expertis för att utveckla innovativa näringslösningar av hög kvalitet

Våra forskningscentrum i Utrecht och Paris-Saclay

För att uppfylla vår mission Bring health through food förlitar vi oss på ett globalt forskningscentrum med två huvudsäten. Vårt centrum i Utrecht fokuserar på produkter tillhörande vårt affärsområde Specialized Nutrition, medan Paris-Saclay leder innovation inom mejeriprodukter, växtbaserade alternativ och naturliga mineralvatten. Med dessa toppmoderna forskningsanläggningar strävar vi efter att ligga i framkant inom näring, hälsa, vetenskap och teknologi.

Främja hälsa genom vetenskap och teknologi

I takt med att näringsbehoven blir alltmer komplexa ökar också kraven på effektiva och hållbara lösningar. Efterfrågan på gedigen vetenskaplig forskning, tydlig märkning och strikta regelverk är avgörande för att ge konsumenter information som bidrar till att de kan göra välgrundade val.

Inom Danones Forsknings- och Innovationsteam nöjer vi oss inte med att föreställa oss en hälsosammare framtid – vi är med och skapar den.

Med över 125 års expertis inom biotika, tarmhälsa, proteiner och bioteknik utvecklar vi produkter som inte bara smakar gott utan också bidrar till långsiktig hälsa. Vårt engagemang för hållbarhet och individanpassad näring säkerställer att din hälsa alltid står i fokus.

Vi drivs av övertygelsen att vi kan ha en positiv global påverkan på näring och hälsa genom att föra fram vetenskaplig kunskap om nutrition samtidigt som vi har en djup förståelse för lokala matkulturer, behov och globala hälsoutmaningar.

Danone möter marknadens trender och behov genom att erbjuda ett brett utbud av högkvalitativa och hälsosamma produkter för både konsumenter och patienter världen över. Jag tror att forskning och innovation (FoI) kommer att forma Danones framtid och leda oss till nya höjder. Våra forskningscentrum i Frankrike och Nederländerna fokuserar på områden som tarmhälsa och proteiner vilket är kärnan i vår innovationsstrategi. Våra experter använder den senaste vetenskapen och teknologin för att skapa överlägsna näringslösningar och säkerställer därmed hälsa genom mat för alla.

Isabelle Esser

Chef för HR, forskning och innovation, kvalitet och livsmedelssäkerhet.

Lär känna oss bättre

Vilka är vi?

Läs mer om Danones historia och de värderingar som driver oss till att bli bättre varje dag.

Våra varumärken och produkter

Danone tillverkar smakrika och hälsosamma produkter för alla, i livets alla skeden. Läs mer om våra varumärken.

Nyheter från Danone

Missa inte våra nya produkter och senaste framsteg inom nutrition. Kontakta våra experter för mer information.